mainau bodensee haven

250 kilometer volop genieten

Fietsplezier, met cultuur en historie in een groot avontuur

Beschrijving fietsroute Bodensee

Om een goede indruk te geven van de bijzondere Bodensee-radweg hebben wij hieronder een 7-daagse route uitgewerkt. Deze 7 daagse routebeschrijving is één van de mogelijke routes, er zijn namelijk diverse varianten mogelijk waar u dus in verschillende plaatsjes overnacht. Bij deze fietsroute vertrekken we vanuit Bregenz waar u wordt getrakteerd op een historisch centrum en veel middeleeuwse vakwerkhuizen. U eindigt uw reis in het prachtige Friedrichshafen. Terug in Bregenz kunt u nog even lekker genieten van het plaatsje met een lekker hapje en drankje op één van de terrasjes. Wanneer u nog wat langer wilt genieten van Bodensee vraag dan of u extra nachten bij kunt boeken, dit is bij de meeste reisaanbieders mogelijk.

Interactieve kaart fietsroute Bodensee

Download onze kaart met informatie voor op uw mobiele telefoon - handig voor onderweg!

Dag 1 Aankomst in Bregenz

Aan het begin van uw 7-daagse fietsvakantie om de bodensee starten we in het stadje Bregenz. Overdag kunt u lekker genieten van het mooie meer en deelnemen aan leuke activiteiten in de stad. Denk daarbij aan het amfitheater Seebühne en het klooster Mehrerau.  ook kunt u lekker plaatsnemen op een terrasje en genieten van een lekker hapje en een drankje. ’s Avonds kunt u heerlijk wandelen langs de oevers van het meer. Een heerlijk begin van uw 7-daagse fietsvakantie.

Dag 2 Van Bregenz naar Arbon - 36 of 42 km

Na een dagje Bregenz ontdekt te hebben gaat uw fietstocht echt beginnen. De eerste kilometers fietst u langs het mooie meer en langs de Rheindelta. Bij de Rheindelta heb je een mooi stuk tussen Fussach en Gaissau, daar komt u langs een moerasgebied met uitzicht op de mooie natuur. Wanneer u de Rijn oversteekt komt u in Zwitserland, daar arriveert u in Rorschach, een  1000 jaar oud havenstadje. Wanneer u verder fietst naar het centrum komt u nog mooie, barokke herenhuizen en een historisch 17e eeuwse kerk tegen. Na even in het centrum te hebben gezeten fietst u verder over de Zwitserse oevers naar het plaatsje Horn of naar het kleine, maar mooie Arbon, waar u in een hotel kunt overnachten. even lekker bijkomen van uw eerste fietsdag.

Dag 3 Van Arbon naar Stein am Rhein - 58 of 63 km

U word wakker in Arbon of Horn. Na het ontbijt fietst u verder naar Romanshorn. Daar kunt u even lekker pauzeren in het slotpark met een kopje koffie of thee. Romanshorn staat bekend om zijn 16e eeuwse kerk die er prachtig bij staat. Na Romanshorn fietst u verder via Kreuzlingen naar Konstanz, waar je onderweg langs een gaaf bewaarde en gezellige Altstadt aan het water gaat. Vanuit Konstanz fietst u de grens weer over en gaat u over de oever van de Untersee, langs het plaatste Gottlieben en Ermatingen naar Stein am Rhein. In Stein am Rhein eindigt de derde dag van uw fietstocht en kunt u ergens overnachten in een hotel.

Bezienswaardigheden Konstanz

SEA Life Konstanz
Breng een bezoekje aan aan Sea life.Volg de vissen van de Rijn op hun tocht vanaf de bergbeek via de Bodensee tot aan de havenbekkens van Rotterdam.

Bodensee-Therme Konstanz
Een bezoek aan de Bodensee-Therme Konstanz is echt een momentje voor jezelf.

Boottocht op Bodensee Konstanz
Op het water dansen de zonnestralen, het landschap op de oever trekt rustig voorbij en de geur van de zomer zit in de neus: dat is het Bodenseegevoel

Dag 4 Van Stein am Rhein naar Radolfzell - 20 of 24 km

Na een rustige nacht wordt u wakker in Stein am Rhein. Na lekker te hebben ontbeten in uw hotel fietst u Duitsland weer binnen. Wanneer u verder gaat fietst u door de dorpjes, Ohningn, Wangen, Gaienhofen en Horn naar het plaatsje Iznang. In Gaienhofen staat het Herman Hesse-museum die in 1990 is gebouwd. Op dit punt is de Rijn inmiddels al verbreed tot de Untersee. U kunt er voor kiezen om in het oeverdorp Moos, het wat meer landinwaarts gelegen dorpje Bankholzen of in de stad Radolfszell te overnachten. Alle 3 de plaatsjes zijn leuk om ‘s avonds wat te eten en uw nacht door te brengen.

Dag 5 Van Radolfszell naar Konstanz - 29 km

U wordt wakker in een hotel uit een van de 3 plaatjes en vervolgt uw fietsreis. Langs de oevers van de Gnadensee fietst u naar Konstanz. Wanneer u langs het dorp Allensbach komt kunt u ervoor kiezen om eventueel de boot naar het Reichenau te nemen. Daarentegen kunt u er ook voor kiezen om de dijkweg te nemen. Op het eiland hebben kloosterlingen ervoor gezorgd dat het eiland bekend staat om groentetuinen, fruitbomen en wijngaarden. Ook vindt u er veel bijzondere kerken met betekenissen, met name in Oberzell. Doordat u een niet al te lange afstand vandaag hebt gefietst heeft u nog ruim de tijd voor uitgebreide bezichtigingen in de mooie Altstadt van Konstanz. Na in  de avond lekker een hapje te hebben gegeten kunt u overnachten in een van de vele hotels in Konstanz.

Dag 6 Van Konstanz naar Friedrichshafen - 47 km

In een hotel in Konstanz wordt u wakker. Vandaag maakt u een bezoek aan het bloemeneiland Mainau. Mainau staat bekend om zijn overtal aan de bloemen en boom giganten op het eiland. ook staat er op het eiland een kasteel die u kunt bezoeken. Na het bezoekje aan het eiland steekt u met de veer bij Wallhausen over naar überlingen. In überlingen vindt u de prachtige 16e eeuwse St. Nikolaus-Münster kerk. Daarna volgt u de Bodensee-oever na het pittoreske wijnstadje Meersburg. In Meersburg kunt u de oude burcht bezoeken en genieten van het geweldige uitzicht op de alpen en het meer. U overnacht in een van de hotels in Meersburg.

Enkele bezienswaardigheden

Bloemeneileand Mainau
Een prachtig bloemeneiland, waar u de bloemen uit de ogen kijken. zeker een leuke activiteit om te bezichtigen!

St. Nikolaus-Münster kerk
In deze mooie historische kerk gaat u terug in de tijd en ziet u hoe het vroeger was. zeker de moeite waard om even te gaan kijken.

Zeppelinstad Museum
In dit museum gaat u bekijken hoe de zappelins vroeger werden gebouwd. ook komt u te zien waarom ze daarmee in Friedrichshafen rond vliegen

Dag 7 Van Friedrichshafen naar Bregenz - 34 km

U wordt wakker, de laatste dag is aangebroken. Na een lekker ontbijt stapt u op de fiets en fietst u langs Monfort en het oude Beierse eilandstad Lindau. vanaf daar fietst u het laatste stuk terug naar Bregenz. In het mooie oude Lindau komt u veel historische barokke kerken en gebouwen tegen, vooral in het centrum zeker het bekijken waard. Na de de bezoekjes aan de activiteiten kunt u nog even lekker plaatsnemen op de leuke terrasjes en genieten van de boulevard. Na Lindau fietst u weer terug naar het mooie Bregenz. aangekomen in Bregenz na een lekker hapje eten zit uw fietstocht er toch echt op.

Fietsreizen Passau-Wenen

Fietsvakantie Bodensee 8 dagen

 • Fietsen langs de oevers van de Bodensee
 • Dagafstand 24-50 km
 • Gezellige stadjes met een Altstadt
 • Routebeschrijving met kaarten
va395
p.p. o.b.v. 6 dagen logies + ontbijt
Bekijk

ANWB 8-daagse fietsrondreis rondje Bodensee door drie landen

 • 7 overnachtingen in goed verzorgde middenklasse hotels op basis van logies-ontbijt
 • bagagetransport van hotel naar hotel
 • veer van Wallhausen naar Überlingen
 • inclusief kabelbaanrit en overtocht veerboot
va649
p.p. o.b.v. 8 dagen logies + ontbijt
Bekijk

Fietsvakantie Bodensee 7 dagen

 •  Nederlandse begeleiding tijdens de fietstochten
 •  O.a. door Friedrichshafen, Kressbronn en Bregenz
 •  Uw eigen fiets gratis mee
va649
p.p. o.b.v. 7 dagen halfpension
Bekijk