Natuur - Cultuur - Historie

bodensee zicht op meersburg

Top 10 bezienswaardigheden Bodensee

Burchten en kastelen, een waterval, paalwoningen uit de bronstijd of bloemeneiland Mainau? Bezienswaardigheden te over aan de Bodensee. Probeer ze niet allemaal in één keer, maar kom gerust een keer terug! Wanneer u de fietsroute langs de Bodensee volgt nodigen vele mooie plaatsen u uit om even af te stappen en te genieten van de natuur, cultuur en historie en terrasjes. Hieronder vindt u een overzicht met alle belangrijkste bezienswaardigheden die zeker de moeite waard zijn om even naar toe te gaan.

Schloss Salem

Midden in een groot park liggen het vroegere cisterciënzerklooster en het huidige slot Salem. Stijltuinen naar Frans voorbeeld gaan hier over in een met liefde verzorgde wijngaard.

Imperia Konstanz

Het Imperia-beeld bij de haveningang in Konstanz aan de Bodensee is niet alleen een populair fotomotief en herkenningspunt van de stad Konstanz, maar waarschijnlijk ook een van de meest omstreden kunstwerken in de openbare ruimte.

dornier museum fredrischshafen

De droom van het vliegen wordt werkelijkheid - op een reis door 100 jaar lucht- en ruimtevaartgeschiedenis! Enorme vliegboten, nostalgische passagiersvliegtuigen en spannende exposities uit de ruimtevaart maken een bezoek aan het Dornier Museum

Vestingruïne Hohentwiel

Midden in de Hegau - een landschap gevormd door oude gedoofde vulkanen - ligt op een prominente bergtop boven Singen de indrukwekkende vestingruïne Hohentwiel. Met zijn negen hectare is het een van de grootste vestingruïnes van Duitsland.

Seestraße 22 - Friedrichshafen

Zeppelin Museum Friedrichshafen

Waar zit de kapitein? Hoe komt een zeppelin de lucht in? Waarom is hij zo groot? In het Zeppelinmuseum direct aan het Bodenmeer komt de Zeppelin-mythe tot leven.

Rijnwaterval

Meer dan twee miljoen bezoekers reizen per jaar naar Schaffhausen af om de bruisende watermassa’s van de Rijn te zien. Daarom wordt Schaffhausen ook wel de ‘Rheinfallstadt’ genoemd.

Burcht Meersburg

Hier komen de middeleeuwen weer tot leven en is het uitzicht op het meer en de Alpen uitzonderlijk mooi.

Paalwoning museum

In het paalwoningmuseum Unteruhldingen wordt aan de hand van 23 gereconstrueerde huizen uit de jonge steentijd en bronstijd het Werelderfgoed zichtbaar en tastbaar gemaakt.

Werelderfgoed eiland Reichenau

Het eiland Reichenau in de Bodensee, dat sinds het jaar 2000 op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat, geeft een uitstekend beeld van de religieuze en culturele rol van een groot benedictijnenklooster uit de Middeleeuwen.

 

Bloemeneiland Mainau

Een weelderige bloemenpracht, een park met een meer dan 150 jaar oud bomenbestand, de barokke glans van het kasteel en de kerk en daarbij nog het mediterrane karakter – dat is het eiland Mainau.